Zelf beton maken
13 januari 2018 
in DIY
1 min. leestijd

Zelf beton maken

Zelf beton maken

In dit artikel bespreken we het zelf maken van beton.

Zelf beton maken moeilijk?

Nee, DutchDesignBeton.com maakt het eenvoudig. Je kiest een kleur en berekent hoeveel DesignBeton je nodig hebt, om jouw betonnen project zoals een aanrechtblad, wasbak of tafelblad te maken. Wij bieden speciaal voor starters een pakket, waar alle benodigdheden in zitten. In het StarterPak zitten namelijk een aantal benodigdheden die je zeker nodig hebt voor het behalen van een optimaal resultaat.

Het StarterPak

Het StarterPak bevat alle ingrediënten die nodig zijn om 37kg/18liter beton te maken. Dat is voldoende voor 1 m2 bij 18mm dikte. Door een uitgekiende mix producten ontstaat zeer sterke glasvezelversterkte (GFRC/ECC) beton en kan het product gemaakt worden met een minimale dikte van 18mm. Door glasvezelversterker toe te voegen is bewapening praktisch overbodig. Het beton is kleurecht, heeft minimale krimp, goede verwerkbaarheid en is daardoor zeer goed af te werken.

In het starterspakket zitten onder anderen een Kitspatel set, een maatbeker, een reparatie setje, een SealerKit en microvezeldoekjes. Met de SealerKit kan je 5m2 beton behandelen.

Vergeet niet om zelf ook nog water en 25 kg metselzand (0-2mm) toe te voegen. Het metselzand zit niet bij het starterpak in, maar is wel verkrijgbaar in de shop.

Grote projecten

Ben je van plan om te starten met een groter project, waar je meer beton voor nodig hebt? Dan kan je naast het starterspakket de BasePak aanschaffen. Ook daar kan je 37 kg/18 liter hoogwaardige beton mee maken. Heb je meer SealerKit nodig, dan kan je die los verkrijgen in onze web shop.

Inhoud starterpak: 

  • NR.2 BaseColor (450 gr), hoogwaardige, ultrafijne kleurstof voor DesignBeton
  • NR.3 Adpak (3,5 kg), additieven voor kleurecht beton met een minimale krimp. Bevat o.a. glasvezel.
  • NR.4 SuperSealz (200 gr), reduceert luchtbellen. Vergemakkelijkt mixen. Vermindert de benodigde hoeveelheid water. Maakt een gladde afwerking mogelijk
  • NR.5 Super White Cement (8 kg), super witte cement van hoge kwaliteit.
  • RepairKit (NR.7 RepairBase + NR. 8 RepairColor), reparatiepasta voor beton.
  • SealerKit voor 5 m2, sluit het oppervlak af zodat vet en vuil niet intrekken.
  • Microvezeldoeken (2 stuks), voor het verwerken van de Sealer
  • Kitspatel Set, hiermee wordt een goede afwerking van de mal bereikt.
  • Maatbeker, kunststof maatbeker om hoeveelheden nauwkeurig af te meten.
Een BasePak bestaat uit NR.2 BaseColor, NR.3 Adpak, NR.4 SuperSealz en NR.5 Super White Cement.
In het onderstaande filmpje is te zien hoe een StarterPak word toegepast. Wil je inspiratie op doen, neem dan een kijkje op onze pinterest pagina.

Kijk ook bij het onderwerp Beton mal

 

Over de schrijver
Jan
Door

Jan

op 15 Feb 2018

Kun je aangeven wat de droogtijd is van een betonnen aanrechtblad?

Huub
Door

Huub

op 16 Feb 2018

Beste Jan, Dank voor je bericht. Dat is een beetje afhankelijk van de temperatuur. Haal de binnenmallen (ook die van de uitsparingen) zo snel mogelijk weg. Het liefst binnen 24 uur. Daarna is het raadzaam het project nog minimaal een dag of vier te laten alvorens het te draaien en verder af te werken. Stuur ons een mail op info@jaub.nl als je nog meer vragen hebt. We helpen graag.

HJ
Door

HJ

op 12 Mar 2018

Na 1 dag gelijk binnenmal weghalen en eventueel opstaande randen vd mal verwijderen. Het duurt ca 20 dagen voordat het blad pas z'n volledige sterkte heeft bereikt. Een lang blad met een gat voor een spoelbak heeft grote kans op breuk tijdens het draaien. Dus meestal wachten wij een dag of 4 voordat we het blad voorzichtig draaien. Let wel. Het blad is nog erg kwetsbaar.

Alex Ausma
Door

Alex Ausma

op 11 Jun 2021

Hallo, gebruiken jullie ook wel eens bv een jackodur isolatie plaat om grote projecten lichter te maken? Zag dat ze dit wel eens bij een terrazzo aanrechtblad deden. Mvg Alex

Reactie plaatsen