Schuren en polijsten van beton

Ben je aan de slag gegaan met design beton en wil je dit schuren en polijsten? In dit artikel lees je alles over handmatig of machinaal schuren en welk gereedschap je hiervoor moet gebruiken.

Beton schuren en polijsten

Ben je aan de slag gegaan met beton en heb je een te ruwe oppervlak of wil je het beton gelijk schuren? Dan heb je twee opties om dit te doen: je kan handmatig of machinaal schuren en polijsten. Zorg er altijd voor dat je water gebruikt tijdens het schuren van je beton. Dit om slijtage aan je materialen te voorkomen en de schuurresten makkelijk af te voeren. Welke variant jij kiest is gebaseerd op jouw voorkeur.

Voordat je begint met het grote oppervlak, adviseren wij je om eerst de randen en hoeken te bekijken. Hier kunnen rechtopstaande randjes zijn ontstaan door de mal. Verwijder je deze niet, dan kunnen ze afbreken. Ben je klaar voor het schuren van het betonnen oppervlak, dan begin je altijd met de grofste schuurkorrel (korrel 100) en bouw je dit af naar de lichtste variant. Maak tijdens het schuren van het beton ronddraaiende bewegingen, zodat je zeker weet dat je alles meepakt.

Materialen

Kies je voor handmatig schuren, dan kan je direct aan de slag. Zo verkopen wij StoneTech diamantpads waarmee je betonnen aanrechtbladen, betonnen wasbakken en alle andere kleinere betonnen objecten kunt schuren en polijsten. Wil je liever machinaal schuren, dan raden wij de ronde diamant schijven aan. Hiervoor heb je wel een polijstmachine nodig en een houder om de schijven aan te bevestigen. Zowel de diamantpads als de diamant schijven zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur.

In het onderstaande filmpje laten we je zien, hoe je beton schuurt of beton polijst.

Impregneren van beton

Ben je klaar met schuren van je beton, vergeet dan niet om je beton te impregneren. Wil je weten hoe, lees dat in ons volgende blog.