Schuren en polijsten van beton
08 december 2017 
1 min. leestijd

Schuren en polijsten van beton

Schuren en polijsten van beton

Ben je aan de slag gegaan met design beton en wil je dit schuren en polijsten? In dit artikel lees je alles over handmatig of machinaal schuren en welk gereedschap je hiervoor moet gebruiken.

Beton schuren en polijsten

Ben je aan de slag gegaan met beton en heb je een te ruwe oppervlak of wil je het beton gelijk schuren? Dan heb je twee opties om dit te doen: je kan handmatig of machinaal schuren en polijsten. Zorg er altijd voor dat je water gebruikt tijdens het schuren van je beton. Dit om slijtage aan je materialen te voorkomen en de schuurresten makkelijk af te voeren. Welke variant jij kiest is gebaseerd op jouw voorkeur.

Voordat je begint met het grote oppervlak, adviseren wij je om eerst de randen en hoeken te bekijken. Hier kunnen rechtopstaande randjes zijn ontstaan door de mal. Verwijder je deze niet, dan kunnen ze afbreken. Ben je klaar voor het schuren van het betonnen oppervlak, dan begin je altijd met de grofste schuurkorrel (korrel 100) en bouw je dit af naar de lichtste variant. Maak tijdens het schuren van het beton ronddraaiende bewegingen, zodat je zeker weet dat je alles meepakt.

Materialen

Kies je voor handmatig schuren, dan kan je direct aan de slag. Zo verkopen wij StoneTech diamantpads waarmee je betonnen aanrechtbladen, betonnen wasbakken en alle andere kleinere betonnen objecten kunt schuren en polijsten. Wil je liever machinaal schuren, dan raden wij de ronde diamant schijven aan. Hiervoor heb je wel een polijstmachine nodig en een houder om de schijven aan te bevestigen. Zowel de diamantpads als de diamant schijven zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur.

In het onderstaande filmpje laten we je zien, hoe je beton schuurt of beton polijst.

Impregneren van beton

Ben je klaar met schuren van je beton, vergeet dan niet om je beton te impregneren. Wil je weten hoe, lees dat in ons volgende blog.

Over de schrijver
Ben
Door

Ben

op 16 Jul 2018

Hallo, ik lees dat soms de glasvezels zichtbaar worden door het polijsten. Klopt dit? Zo ja, hoe kan ik dat het beste voorkomen?

Huub
Door

Huub

op 24 Jul 2018

Beste Ben, Dat komt doordat je een laagje van de beton afhaalt en de vezel aan het oppervlak komt. Glasvezel is in bundels verwerkt en kunt kun je gaan zien. Glas gebruik je dus alleen aan de achterkant. PVA vezels zijn haarfijn en glashelder en zie daardoor bijna niet. De zijn echter wel lang en kunnen bij ter plekke storten lastig zijn als je smeert. Acrylvezels zijn soepel en kun je goed smeren. Je ziet ze eigenlijk niet en zijn dus erg geschikt als je het oppervlak moet afsmeren.

Pim
Door

Pim

op 23 Jul 2018

Dankjewel voor dit artikel over het schuren en bewerken van beton. Betonlook is hartstikke in, maar een beetje designer gebruikt natuurlijk het liefst het echte materiaal. Beton is echter een hard materiaal. Daarom zijn die diamanten schijven een echte uitkomst.

Marie
Door

Marie

op 08 Aug 2018

Bedankt voor de tips. Mijn betonnen vloer is toe aan een goede polijstbeurt. Ik ben van plan om machinaal te schuren omdat het een groot oppervlak is. Ik ga nog eens wat meer onderzoek doen naar de beste manier om dit te doen!

Jan Van Schaik
Door

Jan Van Schaik

op 30 Jun 2019

Hallo Ik heb een bétonnen trap gemaakt toen Ik die ging schuren werd het alleen maar grover hoe kan dit ? Het fijne Z zand is weg en de grove korrels blijven staan

Huub
Door

Huub

op 01 Jul 2019

Beste Jan, dank voor je bericht. Dat komt omdat de beton niet genoeg verdicht is. De hechting van de zandkorrels is dan niet zo goed met de cement en met het schuren trek je er korrels uit. Truc is om met water en fijn schuurmateriaal, korrel 400, te schuren. Gebeurt het dan nog, dan is het zaak het oppervlak te verdichten met bijvoorbeeld CH Prep of PS1-LS van Buddy Rhodes. Die kunnen ook als een sealer dienen. Behandel de trap twee of drie keer en laar een weekje uitharden. Daarna moet je met water en fijn schuurmateriaal een glad resultaat kunnen behalen.

BestTesha
Door

BestTesha

op 05 Aug 2019

I have noticed you don't monetize dutchdesignbeton.nl, don't waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: murgrabia's tools

Reactie plaatsen