Beton impregneren

In dit artikel bespreken we het impregneren van beton.

Beton impregneren

Wil je lang kunnen genieten van jouw betonnen project, dan is het belangrijk dat je beton impregneert om dit te beschermen. Wij krijgen vaak de vraag of het beton dan niet de mooie look-and-feel verliest. DutchDesignBeton levert een drie-staps product uw betonnen aanrechtblad of ander betonnen object maximaal te beschermen. De hoogwaardige acrylaat sealer wordt geleverd in flesjes met een pompverstuiver en kan gemakkelijk aangebracht worden met een vezeldoekje.

De Sealer sluit het oppervlak af zodat vet en vuil niet in het oppervlak trekken. Dat gebeurt onder het oppervlak en vormt in tegenstelling tot veel ander producten geen laagje aan het oppervlak. Daardoor is het goed bestand tegen beschadigingen. De zijdeglans zorgt er voor dat het uiterlijk van beton behouden blijft. Het product is watergedragen en veilig met voedsel.

Een SealerKit is voldoende om ongeveer 5 m2 beton te behandelen.

Gebruiksaanwijzing

Je gebruikt de sealer voor beton alsof je ramen schoonmaakt met een ruiterreiniger. Je spuit sealer 1 op het oppervlak en met een vezeldoekje wrijf je de sealer in. Voor sealer 1 en sealer 2 akn je hetzelfde doekje gebruiken. Maak met het doekje ronddraaiende bewegingen zodat je geen strepen achterlaat. Sealer 1 breng je in drie lagen aan, zorg dat er minimaal 15 minuten tussen het aanbrengen van de lagen zit. Doe het zelfde met sealer 2. Laat het nu een nacht rusten. De volgende dag ga je de test aan. Laat een paar druppels water op het oppervlak vallen en veeg dit direct weg. Kleurt het beton donker? Dan moet je nog een laag sealer 2 aanbrengen. Is het goed? Dan breng je drie lagen sealer 3 aan.

In het onderstaande filmpje is te zien hoe de Sealer word toegepast.