Beton impregneren
06 januari 2018 
1 min. leestijd

Beton impregneren

Beton impregneren

In dit artikel bespreken we het impregneren van beton.

Beton impregneren

Wil je lang kunnen genieten van jouw betonnen project, dan is het belangrijk dat je beton impregneert om dit te beschermen. Wij krijgen vaak de vraag of het beton dan niet de mooie look-and-feel verliest. DutchDesignBeton levert een drie-staps product uw betonnen aanrechtblad of ander betonnen object maximaal te beschermen. De hoogwaardige acrylaat sealer wordt geleverd in flesjes met een pompverstuiver en kan gemakkelijk aangebracht worden met een vezeldoekje.

De Sealer sluit het oppervlak af zodat vet en vuil niet in het oppervlak trekken. Dat gebeurt onder het oppervlak en vormt in tegenstelling tot veel ander producten geen laagje aan het oppervlak. Daardoor is het goed bestand tegen beschadigingen. De zijdeglans zorgt er voor dat het uiterlijk van beton behouden blijft. Het product is watergedragen en veilig met voedsel.

Een SealerKit is voldoende om ongeveer 5 m2 beton te behandelen.

Gebruiksaanwijzing

Je gebruikt de sealer voor beton alsof je ramen schoonmaakt met een ruiterreiniger. Je spuit sealer 1 op het oppervlak en met een vezeldoekje wrijf je de sealer in. Voor sealer 1 en sealer 2 akn je hetzelfde doekje gebruiken. Maak met het doekje ronddraaiende bewegingen zodat je geen strepen achterlaat. Sealer 1 breng je in drie lagen aan, zorg dat er minimaal 15 minuten tussen het aanbrengen van de lagen zit. Doe het zelfde met sealer 2. Laat het nu een nacht rusten. De volgende dag ga je de test aan. Laat een paar druppels water op het oppervlak vallen en veeg dit direct weg. Kleurt het beton donker? Dan moet je nog een laag sealer 2 aanbrengen. Is het goed? Dan breng je drie lagen sealer 3 aan.

In het onderstaande filmpje is te zien hoe de Sealer word toegepast.

Over de schrijver
Michel
Door

Michel

op 09 Jun 2016

Hallo,Ik heb het instructie filmpje bekeken en daaruit wordt het volgende duidelijk. Sealer1: 3x aanbrengen met tussenpozen van een kwartier. Sealer2: wordt niets over gezegd, behalve dat je na sealer 2 een nacht moet wachten voordat je sealer 3 mag aanbrengen. Sealer3: 3x aanbrengen.Dus ik vraag mij af of je sealer 2 ook 3x moet aanbrengen, en kan dit direct na sealer 1?Alvast bedankt voor het antwoord.MvgMichel

Huub
Door

Huub

op 13 Dec 2018

Sealer 1 en 2 kunnen achterelkaar worden aangebracht

Bas
Door

Bas

op 17 Apr 2018

Ik heb precies dezelfde vraag en meer. Hoe lang moet je wachten tussen de derde keer sealer 1 en de eerste keer sealer 2? Hoe moet je sealer 3 aanbrengen? Ook met een natte doek? Hoeveel tijd zit er tussen het aanbrengen van de lagen? Ook een kwartier? Ik heb microvezeldoekjes meebesteld met de sealer. Welke gebruik ik nu voor welke sealer? De doekjes zouden herbruikbaar zijn. Hoe maak ik ze schoon?

Huub
Door

Huub

op 13 Dec 2018

Inderdaad met een natte doek en een kwartiertje pauze. De doeken kunnen uitgespoeld worden met water.

Robin
Door

Robin

op 27 Aug 2018

Hallo, Ik heb vorig jaar jullie sealer gebruikt. Maar om de hoeveel maanden moet je het blad weer behandelen en moet je dan alle stappen weer doen of is sealer 3 dan voldoenden?

Huub
Door

Huub

op 13 Dec 2018

Beste Robin, in procope is de behandeling eenmalig. Beschadigingen kunnen bijgewerkt worden met Sealer 1,2, en 3. Indien er sprake is van slijtage, dan kun je het blad schoonmaken met een schuurspons en water met schoonmaakazijn. Daarna goed afspoelen, laten drogen en twee of drie keer Sealer 3 aanbrengen.

Gijs Booden
Door

Gijs Booden

op 17 Jan 2019

Kun je hete pannen op het beton zetten met deze sealer, zonder dat het beton beschadigt of de sealer oplost? Groet Gijs

Marjo
Door

Marjo

op 09 Feb 2019

Ik heb hardsteen olie gebruikt, maar de bescherming vind in niet voldoende. Kan ik de sealer hier zomaar overheen gebruiken?

Henk Vandekerkhove
Door

Henk Vandekerkhove

op 10 May 2019

Kan er (watergedragen) pigment toegevoegd worden aan de sealer. Zo ja, kan dit het best bij 1, 2 of 3?

Wilma Oldman
Door

Wilma Oldman

op 11 Jun 2019

Wat kan ik het beste doen om een blus in mojn betonnen blad te behandelen/repareren?

Jeroen
Door

Jeroen

op 29 Jun 2019

Moet er betongaasnet in een keuken blad verwerkt worden? Of kan je met dit beton af zonder

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 02 Dec 2020

Goed om te weten hoe ik een betonvloer moet impregneren. We willen deze goed beschermen, omdat onze vorige vloer snel kleine deuken kreeg. Ik ga mij verder verdiepen in de soorten sealers die er zijn.

J. Smeets
Door

J. Smeets

op 18 Jan 2021

Bij de bouw van ons huis, inmiddels 20 jaar geleden zijn grijze betonnen elementen gebruikt die doelbewust zichtbaar zijn aan de buitenkant en een onderdeel vormen van het architectonisch ontwerp. Na verloop van jaren is dit beton echter minder fraai geworden, ondermeer door groene aanslag en strepen in het beton als gevolg van de inwerking van neerslag. Mijn vraag: kan ik dit beton alsnog polijsten en vervolgens impregneren zodat de oorspronkelijke betonlook (of fraaier) weer zichtbaar wordt? Zo ja welke middelen adviseert u mij hiervoor te gebruiken?

Jan Paul
Door

Jan Paul

op 25 Oct 2021

Kan dit product ook worden gebruikt voor buiten als aanrechtblad voor een buitenkeuken?

Huub
Door

Huub

op 25 Oct 2021

Jazeker! Het dampopen en reguleert het vocht in de beton. Daarom is het prima geschikt om buiten te gebruiken.

Robin Vos
Door

Robin Vos

op 10 Sep 2022

Vraagje, aan de onderzijde van mijn blad steken er nogal wat vezels uit. Hoe kan ik deze vezels makkelijk verwijderen. Met schuren lukt het niet helemaal

Reactie plaatsen