Page content

Kleine gaatjes in het beton, wat kan ik er aan doen?

article content

Kleine gaatjes in het beton, wat kan ik er aan doen?

In dit artikel geven we je wat tips voor een veel voorkomend probleem. Kleine gaatjes in beton, wat is er aan de hand en hoe los ik het op?

De mix

De mix is zo ontworpen dat een minimale hoeveelheid water benodigd is. De NR.4 SuperSealz zorgt er voor dat weinig water nodig is.

Tijdens het mixen ontstaat er lucht in het product. Dit kan je verminderen, door de mixer langzaam te laten draaien en de mix even te laten staan, alvorens te gieten. Meer water toevoegen heeft geen zin.

Pinholes

Helaas ontstaan er soms hele kleine gaatjes,ook wel pinholes genoemd. Deze zijn echter goed te vullen met de RepairKit en hebben weinig invloed op de eindsterkte.

Tips voor het vullen

Als je de gaatjes gaat vullen heb ik nog wel een paar tips. Omdat het alleen pinholes betreft, adviseer ik je het iets anders aan te pakken dan in filmpje 3.Zorg dat je je product polijst, zoals je het uiteindelijk wilt hebben. D.w.z. ook met korrel 200 en 400. Zorg dat je je project goed schoon spoelt met kraanwater. Polijstresten kunnen er voor zorgen dat met name in de kleine gaatjes het lastiger is de pasta aan te brengen en een goede hechting te krijgen.

Laat het drogen en behandel het oppervlak twee keer met Sealer 1. Op die manier fixeer je de resten die in de gaatjes zitten en hecht de Repair Pasta beter. Maak ondertussen De RepairKit (NR.7 en 8) aan. Vooral niet te dik. Dit product kan met meer water aangemaakt worden, omdat het niet op cement gebaseerd is. Wrijf de pasta met een scherp plamuurmes  zo goed mogelijk in de gaatjes. Laat het dan drogen (het water zuigt in het beton) en herhaal dit zo nodig twee tot drie keer. Haal overal resten goed weg en dek je product af met plastic. Met warm weer is dit extra belangrijk, dan hardt het niet te snel.

Laat het twee dagen harden en polijst met veel(!) water en een schuurblok 400 de resten van de Repair pasta weg. Je zult zien dat dit vrij eenvoudig gaat.Daarna gewoon sealen zoals in filmpje 4.

Comment Section

3 reacties op “Kleine gaatjes in het beton, wat kan ik er aan doen?


Door Annette Willems op 10 september 2016

Ik heb helaas veel pinholes op mijn blad. Hierboven beschrijft u op een gegeven moment om het vullen met de repairkit na drogen 1 tot 2 x te herhalen.. Maar hoe lang moet daar tussen zitten, de droog tijd. Ik denk namelijk dat ik het hele zakje repairkit wel nodig zal hebben. Kan ik het dan wel in 1 x alles aanmaken? Moet ik in de droog tijd de rest van het repairkit afdekken?


Door Jaap op 14 mei 2016

Beste Dennis,

Dat duurt ook ongeveer twee dagen. Als het op de randen zit, meng dan wat Sealer 1 of 2 mee in plaats van water. Dan wordt de pasta harder.

Succes en groet,

Jaap – DutchDesignBeton.nl


Door Dennis op 8 mei 2016

Beste DDB,

Ik heb wat gaten in mijn blad (serieuze op de randen). Hoe lang duurt het voordat de repairbase voldoende droog is om te schuren? Betreft hier dus geen pinholes.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: